Nog meer slow tv op de VRT: leven gestopte Tom Boonen integraal op de buis

door The Vremde Mirror

Het is een goed bewaard geheim dat Tom Boonen na Parijs-Roubaix stopt met wielrennen. Er was lange tijd onduidelijkheid wie de uitzendrechten zou verwerven voor Boonens leven na de koers, uiteindelijk bedong de VRT een exclusief contract tot Boonen er het loodje bij legt.

Na De Zevende Dag, beelden van een sprintende Olivier Deschacht en liveverslaggeving van Ruben Van Gucht die de Ronde van Vlaanderen fietst, experimenteert de VRT weer met slow tv.

Vanaf zondag 9 april, wanneer hij de piste van Roubaix heeft bereikt, tot zijn dood valt het leven van Boonen ononderbroken te volgen op Canvas. ‘Een kleine tegemoetkoming nu de kijker niet meer bij ons terecht kan voor de eerste drieëntwintig wedstrijduren van Milaan-San Remo en de sprintetappes in de Ronde van Italië,’ klinkt het bij de VRT.

‘Een huzarenstukje wordt het,’ belooft Michel Wuyts die onafgebroken het leven van Tom Boonen van commentaar zal voorzien. ‘Het doel bestaat uit één deel. We willen Boonen op zijn mooist laten zien.’

‘Niet anders dan een wielerwedstrijd door mij becommentarieerd,’ vervolgt Wuyts. ‘Het wezenlijke verschil is dat er geen andere renners zijn om me af te leiden, niet dat dat nu ooit gebeurt, maar het gevaar is niet ondenkbeeldig.’

‘Het slaappatroon van Tom Boonen, het ontbijt van Tom Boonen, Tom Boonen die een ganse dag naar zichzelf kijkt op televisie waar hij een ganse dag naar zichzelf aan het kijken is op televisie. De mensen zullen Boonen van een heel andere kant leren kennen de komende decennia,’ voorspelt Michel Wuyts nog.

Ook de kijker kan actief participeren en op de verschillende plaatsen waar Boonen komt een keer diep zuchten: moet dit nu?

Voor Tom Boonen zelf dan weer verandert er volstrekt niets.