Vlaams Belang start tuchtonderzoek tegen eigen filiaal: ‘Alsof racisten smileys gebruiken’

door The Vremde Mirror

Opvallend: het Vlaams Belang dient klacht in tegen een eigen filiaal. ‘De Antwerpse politie stelt racisten in een kwaad daglicht,’ zo zegt voorzitter van het Vlaams Belang Tom Van Grieken die verwijst naar de conversaties in een Whatsappgroep. ‘Dit hoeven wij niet zomaar te pikken. Racistische prietpraat verdraagt geen smileys.’

Voorzitter van Vlaams Belang Tom Van Grieken is verbolgen over de wijdverbreidheid van het smileygebruik binnen het Antwerpse politiekorps. ‘Een smiley neemt de kracht van de boodschap weg. Er is ruimte voor twijfel en mogelijk zelfs relativering, terwijl een echte racist uitroeptekens gebruikt omdat hij rotsvast is overtuigd van zijn eigen reactionaire prietpraat.’

In de bewuste Whatsappgroep wordt ook gealludeerd op het bestaan van agenten die zich bezighouden met alcoholcontroles. ‘Het begin van de sharia,’ reageert Van Grieken gechoqueerd. ‘Dit is niet zomaar een probleempje van de juiste prioriteiten stellen. Ik distantieer mij hiervan volledig als racist en voorzitter van het Vlaams Belang en bekijk of de agenten in kwestie bij de Antwerpse politie kunnen blijven.’

Van Grieken vraagt tot slot met aandrang om niet alle racisten over een kam te scheren. ‘Niet alle racisten zitten bij de Antwerpse politie. Er zitten er ook goei tussen.’