Mogelijke persconferentie niet verijdeld

door The Vremde Mirror

Antwerpen wordt al langer genoemd als mikpunt van een mogelijke persconferentie. Twee mannen, bekend bij het gerecht volgens onze bronnen, slaagden er gisteren in om de verzamelde pers op te trommelen. Als bij wonder was er plaats voor iedereen.

‘Twee lieden van Antwerpse origine, onder wie één met een uitdrukkelijk spreekverbod, konden gisterennamiddag omstreeks 14u00 in de directe omgeving van het stadhuis van Antwerpen een persconferentie beleggen. Dan komt het ineens wel heel dichtbij,’ zo zei burgemeester van Antwerpen Bart De Wever (N-VA) op een persconferentie.

‘Het was hen vermoedelijk te doen om het schrikeffect,’ ging De Wever verder. ‘De twee mannen hadden in de 1 minuut en 20 seconden dat ze hun gang konden gaan in feite niets te vertellen en het is een raadsel waarom ze niet op de vragen van de pers wilden antwoorden. Waarschijnlijk uit angst door de mand te vallen, maar dat is op dit moment giswerk.’

‘Over het motief kan ik niks zeggen. Over de identiteit kan ik niets vrijgeven. Over hun strafblad kan ik evenmin iets kwijt. Of de twee mannen een ziekelijke drang hebben om zich te manifesteren, kan ik niet bevestigen. Ook of de daders banden hebben met VTM is vooralsnog niet geweten. Maar gelukkig dat er soldaten door de straten paraderen.’

‘Ik moet me spijtig genoeg beperken tot deze mogelijke informatie, maar ik vond het belangrijk om in het kader van het gerechtelijk onderzoek toch suggesties te doen over de eventuele aard van deze potentieel laakbare daad, zodat u zelf niet moet speculeren,’ besloot De Wever.