KU Leuven onderzoekt wetenschappelijk onderzoek naar waarom Monsanto zo goed en betrouwbaar is

door The Vremde Mirror

Een wetenschapper aan de KU Leuven was niet helemaal objectief in zijn onderzoek naar waarom Monsanto zo goed en betrouwbaar, kortom gewoonweg de beste is. Rector van de KU Leuven Rik Torfs roept hem nu op het matje.

Op het eerste gezicht is dit een doodgewoon wetenschappelijk onderzoek dat nagaat waarom de wereld aan de voeten hoort te liggen van Monsanto. Een Belgische rechter stootte evenwel op belastend materiaal in de volgende passage van een academische paper, geschreven door een professor van de KU Leuven.

‘Wat hebben mensen toch tegen Monsanto? Zonder te persoonlijk te worden: ik ken geen andere chemiereus die ethiek, biodiversiteit en gratis onkruidverdelgers tegen een minieme inspanning zo hoog in het vaandel draagt. Dan nog gezwegen over de kennis wat betreft kankerverwekkende producten. Glyfosaat? Niks mis mee, mensen. De conclusie moge duidelijk zijn: Monsanto is de beste. Heil Monsanto.’

‘Waar zijn de bronnen?’ vraagt ook rector Torfs zich af. ‘Een gezaghebbend instituut als de KU Leuven kan zich zulke uitschuivers niet veroorloven. De stelling dat er niks mis is met glyfosaat wordt te weinig onderbouwd, waardoor de schijn van partijdigheid wordt gewekt.’