Marie-José (73) stopt met column: ‘Wil me volledig richten op het schrijven van Facebookcomments’

door The Vremde Mirror

Jarenlang schreef Marie-José (73) iedere dag een column, maar die activiteit valt niet langer te combineren met het schrijven van Facebookcomments. ‘Ik moest een keuze maken en koos voor het meest eerbare.’

De beslissing hing al langer in de lucht, maar met een column stop je niet van de ene dag op de andere. ‘Niet iedereen heeft een column,’ legt Marie-José uit. ‘Ludo van twee straten verder bijvoorbeeld niet.’

‘De grote successen als columniste bleven de jongste tijd uit,’ moet Marie-José ook toegeven. ‘Mijn motivatie ebde weg, het werd een sleur, terwijl ik op Facebook almaar meer likes en reacties scoor. Gisteren nog, 124 likes, omdat ik vond dat alle Turken naar Turkistan moeten. Wacht, een melding. 125.’

‘Nu ik me voltijds richt op het schrijven van Facebookcomments, zal de kwaliteit van mijn vooroordelen, intolerantie en zwakzinnigheden ook zichtbaar toenemen,’ gelooft Marie-José. ‘De tijd dat je en columns en Facebookcomments kunt schrijven, ligt achter ons. En dan kies ik graag voor het meest eerbare.’

‘Het is me wat’, een verzameling van Marie-Josés beste columns, is vanaf vandaag te verkrijgen in de betere boekhandel.

Exclusief voor onze abonnees: lees in onze pluszone haar laatste vijf columns.

– Het is allemaal nogal eens iets

– Het is allemaal toch iets

– Het is allemaal toch wat

– Het is allemaal iets

– Het is allemaal wat