Finn (6) wordt later coach in persoonlijke efficiëntie

door The Vremde Mirror

‘Later als ik groot ben, word ik coach in persoonlijke efficiëntie.’ Heel doelmatig en zonder enige waarschuwing vooraf gaf Finn (6) zijn toekomstbeeld aan de ontbijttafel te kennen en deed zo vaders wens in vervulling gaan.

Heimelijk beseft Finn dat het niet gemakkelijk wordt zijn droom te realiseren. ‘Wie wil er geen coach in persoonlijke efficiëntie worden? Anderzijds groeit de markt door de geestdodende televisieformats die ervoor zorgen dat je haast niet anders kunt dan naar je smartphone te grijpen, met alle gevolgen van dien.’

Finn geeft toe zelf niet altijd efficiënt te hebben geleefd. ‘Dat kan ik nu benutten. Toen ik klein was, strikte ik mijn schoenen, bedacht dan nog naar het toilet te moeten, hup schoenen uit, naar het toilet en schoenen opnieuw aan. Dodelijk voor mijn strikte dagschema. Dat mensen eerst naar het toilet dienen te gaan alvorens hun schoenen aan te doen omdat anders de vloer vuil wordt, kan ik ze uit eigen ervaring meegeven.’

Wat Finn later zeker niet wil worden is een goeroe. ‘Met overdreven gewichtigheid mensen verhaaltjes op de mouw spelden die in feite om niets draaien, verwerpelijk,’ benadrukt de zesjarige Finn. ‘Het draagt alleen maar bij tot de verkleutering van onze maatschappij en zwijg me over kleuters.’

De moeder van Finn blijft echter nuchter. ‘Dromen hoort bij die leeftijd. Waarschijnlijk wordt hij gewoon astronaut of hartchirurg. Maar dat moet je hem nu niet vertellen. Laat hem genieten van zijn fantasiewereld.’