Mogelijk grootste speculatie ooit ontdekt? Zou kunnen!

door The Vremde Mirror

Niet geheel ondenkbaar dat wetenschappers de grootste speculatie aller tijden hebben ontdekt, die zijn nu vermoedelijk door het dolle heen. ‘Dat ik dit mogelijkerwijs nog kan meemaken,’ zou geen onlogische reactie zijn.

Wellicht maakten wetenschappers al langer jacht op de grootste speculatie ooit, al zou het evengoed kunnen dat de vondst een toevalstreffer betreft. In beide gevallen is de vreugde waarschijnlijk immens, al hoeft dat niet per se, maar het kan natuurlijk altijd.

De speculatie is denkelijk nog zeer recent, ofschoon niet helemaal uit te sluiten valt dat ze al eeuwen oud is, wie weet zelfs ouder dan duizend jaar. Het is eventueel zelfs mogelijk dat de grootste speculatie ooit onderdeel vormt van een nog grotere speculatie, maar dat is slechts een voorgevoel dat wetenschappers mogelijks als volgt zouden uiten: ‘Met enige terughoudendheid: we kunnen zo schijnt niets voor onmogelijk houden.’

‘Wat als de speculatie reëel blijkt? Misschien wachten we beter tot dit mogelijke nieuws minder speculatief is,’ is dan weer een heel hypothetische reactie van een webredacteur van een naar zich laat aanzien al bij al overdreven populaire nieuwssite. Drieënzeventig procent minder twijfelachtig is het potentiële antwoord van collega’s. ‘Publiceren. Wat als de speculatie echt een veronderstelling is? Je kunt het nooit weten.’

Waarover de speculatie gaat, is vooralsnog vergeefs giswerk.