Mijn vriend heeft een profiel op Facebook: hoe vertel ik hem dat hij een moordenaar is?

door The Vremde Mirror

De verdachte van de moord op Sofie Muylle, ook de man wiens levensstijl media tot de meest knullige anekdotische berichtgeving schijnt te nopen, heeft een Facebookprofiel. ‘We hadden het gvd kunnen weten!!!! Al die rotzakken hebben Facebook,’ schrijft Gerrit in een Facebookcomment.

Gerrit verwoordt de gevoelens van velen onder ons. U kunt dit nu toeval vinden, u kunt uw vrienden met een Facebookprofiel waarschuwen voor hun moordplannen. Maar doe dit slim.

Moordenaars houden van discretie, wanneer u ze meteen uitkaffert voor uitschot maakt u een constructieve dialoog onmogelijk. Stel hen liever op hun gemak. Begin uw zin met: ‘Ik ben niet iemand die mensen als moordenaar gaat aangeven bij de politie omdat ze een Facebookprofiel hebben, maar …’

Geef de moed niet op wanneer uw vriend-moordenaar ontkent, u bent goed bezig. Erkennen dat je een moordenaar bent, is in realiteit vaak moeilijker dan gedacht. Doorbreek deze taboesfeer door te tonen hoe ruimdenkend u bent: ‘Pas op, niet iedereen op Facebook is crapuul, ik weet ook wel dat er goei tussen zitten.’

Wanneer de eerste barstjes in het pantser van uw vriend zichtbaar zijn, is het tijd voor de confrontatie met zijn Facebookcomments. Zoals deze: ‘Vuile smerige klootzakken er bestaat maar 1 middel voor die klootzakken een kogel recht tussen hun 2 ogen smerige lafaards , kunnen ook geen Nederlants! de mensen moeten het recht meer in eigen handen nemen , zo kan heg niet verder!!’

Vanaf dan zoekt u het zelf maar uit.

Morgen: moeten mensen met een dure smaak onmiddellijk het land uit? Wij vragen het aan André, Christa, Paul, Kimberley en Loïck.