Jordy (7) verliest voeling met realiteit, 3 uur later is hij politicus

door The Vremde Mirror

De ouders van Jordy (7) koesterden geen argwaan toen hun zoon zijn toekomstplannen ontvouwde. ‘Later als ik groot ben, word ik een bankier die ethiek hoog in het vaandel draagt en word ik ook stinkend rijk.’ 3 uur later is Jordy politicus.

‘Je kunt niet en piloot en stervoetballer en astronaut en koning en Karl Vannieuwkerke worden,’ vertelt de vader van Jordy. ‘Achteraf is dat zonneklaar, maar op het moment zelf lieten mijn vrouw en ik ons meeslepen door de wilde plannen van onze Jordy, terwijl ik had moeten zeggen dat er maar 1 Karl Vannieuwkerke kan zijn.’

‘Hebben we daar gefaald?’ vraagt Jordy’s moeder zich af. ‘Ik heb altijd gedacht dat zo’n levendige fantasie eigen is aan die leeftijd. Had ik maar geweten wat ik nu weet.’

‘Jordy kampt al heel zijn leven met onrealistische verwachtingen,’ bevestigt zijn moeder. ‘Vorige week nog riep hij in de speeltuin dat hij het gat in de begroting zou dichten. Toen lachten we nog, nu moeten we hem elke avond naar een fictieve vergadering van een raad van bestuur brengen.’

In de politiek vindt Jordy zijn oude klasgenoot Franck (mentale leeftijd: 4) terug die alle werklozen lui noemde en alle vluchtelingen gespuis en een uur later een politiek mandaat op zak had. ‘Ik werd bewust verkeerd geciteerd door de linkse media,’ blijft die evenwel stellig beweren. ‘Ik zei dat alle werklozen lui zijn behalve mama en papa.’