Man met journalistieke motieven opgepakt in Antwerpen

door The Vremde Mirror

Een man met vermeende journalistieke motieven werd gisteren in Antwerpen opgepakt. Hij stelde een vraag aan een voorbijganger, nam een selfie met een politicus en toen de politie hem in de boeien sloeg, dreigde hij met een opiniestuk in De Standaard.

‘We hebben ernstige aanwijzingen dat we een journalistieke daad hebben verijdeld,’ zei Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) gisteren op een persconferentie. ‘De man kampt met meningen die niet de mijne zijn en spelde bij zijn arrestatie zijn eigen naam verkeerd. De bewijslast is met andere woorden niet min.’

‘In zijn tas vonden we een iPhone waarmee je kunt filmen, een balpen waarmee je kunt schrijven, vellen papier waarop je kunt schrijven en de krant De Standaard die gezellig de open haard laat knetteren. Door de warme temperaturen was het niet onaannemelijk dat de man die bij zich had om te lezen, als dit feit zich al niet had voltrokken.’

DOVO bracht het exemplaar van De Standaard gecontroleerd tot ontploffing. En na een verhoor dat enkele uren in beslag nam, werd de man zonder voorwaarden vrijgelaten. Al snel bleek het om een sportjournalist te gaan.

‘Met andere woorden over de hele lijn onschuldig,’ geeft De Wever toe. ‘We zijn geen repressieve politiestaat. Wie zich ver houdt van journalistiek mag gewoon doen waar hij of zij zin in heeft. Dat de man zijn reputatie nu voorgoed naar de vaantjes is door ons kordaat optreden, wil ik tot slot betwisten. Hij is sportjournalist.’