Musical Studio 100 “17-21” over rectorverkiezingen UGent vanaf najaar 2122 te zien

door The Vremde Mirror

“17-21” draait rond de rectorverkiezingen aan de UGent. Het verhaal begint in 2017 en eindigt in 2121 wanneer Gent opgeslokt wordt door de zee. ‘Het aantal voorstellingen is beperkt,’ waarschuwt Studio 100. ‘Bestel dus tijdig uw tickets.’

In “17-21” proberen Rik en Mieke het rectorschap van de UGent slinks naar zich toe te trekken. Dat is het begin van heel wat intriges en onleesbare opiniestukken. ‘Maar wat er daarna gebeurt? Geen idee, we hebben geen glazen bol,’ klinkt het bij Studio 100.

Wat wel zeker is, is de cast. Die bestaat uit onder meer Rik Torfs, Mieke Van Hecke en Siegfried Bracke. Hoe zij erbij betrokken geraken, is voor de makers ook nog een grote verrassing. ‘Daar kunnen we niets over zeggen, omdat het voor ons ook nog maar 2017 is. Laten we ophouden met speculeren en geduld uitoefenen tot het 2121 is. Dan weten we ongetwijfeld meer, ofschoon het tegendeel niet valt uit te sluiten, maar ons budget is dan op.’

‘Onze achterachterachterachterachterkleinkinderen mogen nooit vergeten wat er in 17-21 zal gebeuren,’ reageert Studio 100 op de aanzwellende kritiek dat het middels sentimentele onzin alleen uit is op geld. ‘Een ganse generatie studenten getraumatiseerd omdat ze maanden, misschien jaren of decennia geen nieuwe rector kregen. De musical moet de mensheid behoeden om dezelfde fouten te maken.’

De eerste voorstelling van “17-21” vindt plaats in het najaar van 2122 en eindigt in de zomer van 2226. Volgens Studio 100 zijn er al meer dan 20.000 tickets de deur uit voor deze en de vier voorstellingen die hoe dan ook volgen. Extra voorstellingen worden nog deze eeuw aangekondigd.