‘Rekening gehouden met de gewone man met vermogen van 10 miljoen euro’

door The Vremde Mirror

Voorzitster van Open VLD Gwendolyn Rutten snapt allerminst de aanhoudende kritiek op het zomerakkoord van de regering-Michel. ‘We hebben heus rekening gehouden met de gewone man met een vermogen van 10 miljoen euro. Niet alleen met de gegoede middenklasse.’

‘Vrijheid is de gewone man alle kansen geven om zich te laten uitbuiten zoals hij wenst. Daarom vind ik het zo onrechtvaardig dat we worden afgeschilderd als een partij die uitsluitend de belangen van de bovengemiddeld gegoede Belg behartigt. Open VLD is een brede volkspartij. Aan de mensen met een vermogen van maar net 10 miljoen euro denken we ook.’

‘Het is niet dat dit begrotingsakkoord de ietwat rijkere burgers ontziet,’ benadrukt Rutten nogmaals. ‘Zij moeten op zoek naar nieuwe achterpoortjes.’

Volgens de oppositie is Open VLD vooral erop uit om haar dertien kiezers te bedienen.