Debbie werd op gruwelijke wijze vermoord, nu is ze clickbait

door The Vremde Mirror

De feiten deden zich donderdagavond voor in de Britse stad Plymouth. Debbie (15) werd in de uitgaansbuurt tamelijk bruusk de keel overgesneden en veranderde binnen de 24 uur in clickbait.

Webredacteurs over de hele wereld kopieerden elkaars hoogst relevante informatie. Niet uit sensatiezucht, dat u dat niet denkt, maar omdat de kleinste details zoals het adres van Debbie, het medische dossier van Debbie en het dagboek van Debbie gewoon heel hard ter zake doen wil je op kap van een minderjarige dode clicks genereren. (Uit respect voor hun naasten kunnen we de identiteit van deze clickbaitproducenten niet vrijgeven.)

Herman (59) woont naast een producent van clickbait. ‘Ik had het niet zien aankomen. Zo’n deftige man, altijd vriendelijk ook. Ik wist dat hij bij Het Nieuwsblad werkte, maar niet dat hij zo ziek was. Alleen ja, als er maar in de verte een sirene te horen was, spurtte hij schuimbekkend naar buiten. Een keer is de brandweer zelfs moeten opdraven om dat schuimspoor te verwijderen.’

De ouders van Debbie zijn opgelucht dat hun dochter nog vele adverteerders gelukkig kan maken. ‘Eindelijk heeft ze een doel in haar leven gevonden. Helaas kan ze het zelf niet meer meemaken.’

De transformatie in clickbait verliep overigens niet al te voorspoedig. Velen vragen zich af hoe het mogelijk is dat in zo’n drukke buurt niemand een smartphone bij zich had om de moord te filmen: ‘Zulke passiviteit. Walgelijk, niet?’

(bronnen: The Sun, Daily Mail, Our Thumb)