Sporen van ei in fipronil niet noodzakelijk een bron van Salmonella

door The Vremde Mirror

Goed nieuws voor de consumenten van fipronil. De fipronil gecontamineerd met sporen van ei zijn geen groter gevaar voor de volksgezondheid dan heerlijk rauwe fipronil. Een tiental fipronilbedrijven zijn in Nederland wel uit voorzorg geblokkeerd.

Elke ochtend drinkt Saskia (34) een fipronilletje tegen bloedluizen. Achteloos. ‘Ik stond er te weinig bij stil: één kleine fout in de voedselketen en je gezondheid is zo gesloopt. Eieren zijn een aanslag op mijn cholesterol. En ze zijn een bron van Salmonella. Kijk, ik begin al koorts te krijgen. Waarschijnlijk vogelgriep.’

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) kan begrijpen dat de vele consumenten van fipronil ongerust zijn, maar predikt rust. ‘De aangetroffen hoeveelheid ei heeft nauwelijks impact op je cholesterol. En ook is het geen vaststaand feit dat alle gebruikers van fipronil nu Salmonella krijgen. Je zal met andere woorden niet per se sneller sterven.’

Saskia werd 34 jaar.