Slechts 31% van de Vlamingen tevreden over de eerste seconden van baby Zoë

door The Vremde Mirror

Uit een peiling bij 2.000 respondenten blijkt dat slechts 31% van de Vlamingen tevreden is over het levensbegin van Zoë. Uit dezelfde peiling blijkt dat een schamele 42% van de Vlamingen Zoë opnieuw zou laten geboren worden. Hiermee behoort ze tot een van de minst populaire baby’s aller tijden.

Vlamingen klagen over een gebrek aan transparantie en visie bij Zoë, die voorts niks lost over haar toekomst. ‘We weten niets. Wordt ze dokter? Gaat ze rechten studeren om op de studiebanken een rijkeluiszoontje met glanzend haar te strikken?’ vraagt Koen, een wildvreemde voor Zoë, zich af.

Babyloog Carl Devos is pertinent. ‘De bevolking wil resultaten van Zoë. Haar ouders verklaarden vooraf dat ze een ambitieuze, knappe, sociale en intelligente dochter zouden scheppen. Geen van de vier punten lijken van tel. De Vlaming voelt zich logischerwijs bedrogen, terwijl Zoë de schijn wekt dat het haar niets kan schelen. Daarvoor wordt ze in deze peiling afgestraft.’

Ter vergelijking: 77% van de Vlamingen is tevreden over baby Gianni van wie de ouders uitsluitend verwachtten dat hij zou blèren uit zelfmedelijden om de stank die hij zonder milieuvergunning fabriceert.

Ook in de achterban zijn de eerste barstjes merkbaar. Oom Gerard roept op om Zoë nog wat krediet te gunnen. ‘Ook ik had meer daadkracht verwacht. De eerste seconden van je leven laat je toch niet geruisloos aan je voorbijgaan? Maar goed, misschien maakt ze de verwachtingen in de komende cruciale minuten wel waar. En waar spreken we dan nog over?’

De meter van Zoë heeft zich desondanks teruggetrokken als meter. ‘Ze is een waardeloze investering die rendeert voor geen meter.’

Zoë wenste slechts kort te reageren. ‘Het is maar een peiling.’ En gedecideerd viel ze in slaap.