Sanne neemt deel aan Dodentocht om mensen met een handicap na onzinnige uitdagingen te steunen

door The Vremde Mirror

Sanne (26) doet niet zomaar mee aan de Dodentocht. Met dit fysieke exploot wil ze geld inzamelen voor mensen die een handicap opliepen tijdens een dwaze uitdaging waarvoor ze helemaal niet klaar waren.

Vlak voor de start van haar eerste Dodentocht gisteravond gaf Sanne haar belangrijkste beweegredenen om mee te doen. ‘Mensen steunen die aandacht nodig hebben op sociale media, uit pure wanhoop ongetraind een onverantwoorde beproeving willen volbrengen en verminkt geraken voor de rest van hun leven en mijn kleurloze Instagrampagina.’

Het gaat Sanne niet alleen om het geld voor het fonds dat deze slachtoffers ondersteunt, maar ze wil ook een belangrijk signaal kwijt. ‘Zelfoverschatting en een chronische drang naar aandacht zijn de ziekten van deze tijd die nog te vaak onbenoemd blijven. Het zijn geen onschuldige aandoeningen.’ Dat wist ze het afgelopen jaar dagelijks ettelijke malen op Facebook te melden.

Ofschoon er haar ontberingen te wachten staan, oogt Sanne ontspannen. ‘Wat kan er me overkomen? Ik weet dat het een uitdaging wordt. Ik sport nooit en zonder voorbereiding ben ik er vorige week desondanks in geslaagd om naar de slager te wandelen, 750 meter verderop. De terugweg deed ik met de bus om nu voldoende hersteld te zijn. Maar de gedachte aan alle mensen die ik help, daar kan geen training tegenop.’

Update. Omstreeks 03.00 vannacht werd Sanne uit een beek getakeld. De zoekacties naar haar tweede been zijn volop bezig.