BV’s altijd tijdig op plaats aanslag door app IS

door The Vremde Mirror

Met de nieuwe app wil IS bekende Vlamingen op de hoogte stellen waar er daags nadien aanslagen zullen plaatsvinden. Dit om op het moment van de aanslag op de plaats van de aanslag te kunnen zijn. Of alleszins om als eerste een emotionele reactie op Instagram te posten.

Op basis van hun huidige locatie krijgen BV’s een melding van de plaats waar de dag daarop de dichtstbijzijnde aanslag is gepland. BV’s drongen hierop al langer aan. Door het veelvoud aan aanslagen werd het een onmogelijke taak om oprechte betrokkenheid te tonen met elk oord waar een aanslag is gepleegd. IS geeft nu gehoor aan hun verzoeken.

‘Vaak is het nu ijlings de eerste alinea van een Wikipediapagina doornemen en snel wat improviseren,’ getuigt een anonieme BV. ‘Nu kunnen we ons behoorlijk voorbereiden. Neem nu Barcelona. Wie had daar al van gehoord?’

Sven Ornelis. ‘Het was indrukwekkender geweest mocht ik in Barcelona zijn op het moment van de aanslag en niet de dag erna ernaar toevliegen. Ik zie een hoop likes en steunbetuigingen door de neus geboord. Naar de Ramblas ga ik sowieso niet, dat is voor het plebs,’ moest Ornelis wel erkennen.

Ornelis zit momenteel in voorlopige hechtenis voor medeplichtigheid aan de steekpartij in Turku. ‘Die is op dit moment niet opgeëist door IS,’ meldt de Finse politie. ‘Het is ons een raadsel hoe Ornelis reeds 10 uur voor de feiten op Twitter alle nabestaanden moed kan toewensen om eraan toe te voegen dat hij in Turku nog enkele hippe restaurantjes kent, niet in de binnenstad waar het vol domme toeristen loopt, maar in een buitenwijk.’

Ornelis liet bij monde van zijn advocaat op sociale media weten dat het allemaal nu wel heel dichtbij komt.