Dewinter wil landbouwsubsidies voor lokale inteelt

door The Vremde Mirror

Het gaat niet goed met de lokale inteelt: het Vlaams Belang schommelt rond amper 10% in opiniepeilingen. Kopstuk Filip Dewinter wil dat de Europese Unie maatregelen treft.

‘Mensen emigreren naar de andere kant van de Schelde, ze trekken uit hun geboortedorp voor ze toe zijn aan kinderen of vluchten uit de stad. Dit kosmopolitisme aangewakkerd door de kerk van ruimdenkendheid is uiterst nefast voor de lokale inteelt,’ waarschuwt Dewinter.

Extra landbouwsubsidies zijn volgens Dewinter noodzakelijk. ‘Lokale boeren kunnen nu niet leven van hun inteelt. Beginnen met inteelt is een doodgeboren kindje. Vele boeren opteren bijgevolg voor de traditionele gewassen- of veeteelt.’

‘Het is overigens een misverstand dat inteelt alleen op het platteland lukt. Kijk naar Vlaams Belang Antwerpen.’ En tipt Dewinter: ‘Spreek je ouders aan wanneer je hele familie een achterhaald wereldbeeld en een hazenlip heeft, maar jij en je zus niet. Ik voel me net te jong voor ze, maar mijn dochters kennen hun stamboom. Hoe dichter bij het heden, hoe beter. Meer kan ik ze niet meegeven.’

Concludeert Dewinter sloganesk: ‘Plant je zaad in een familielid eerste graad.’