Vergunning voor maquette Eurostadion

door The Vremde Mirror

Een klinkende overwinning voor Paul Gheysens van Ghelamco. Na een lange periode van onzekerheid en procedureslagen heeft hij zijn vergunning beet voor de maquette van het Eurostadion. ‘We mogen eindelijk beginnen knutselen.’

De maquette van de maquette van het Eurostadion laat zien hoe de maquette van het Eurostadion er ongeveer zal uitzien.

Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) ziet geen graten in het dossier. ‘Goed onderbouwd, helder geformuleerd, breed draagvlak, efficiënt gebruik van de beschikbare ruimte, geen milieubezwaren, maar laat ons wel wezen: het is maar een maquette.’

De maquette van het Eurostadion wordt neergepoot op een parking in Grimbergen, de oppervlakte bedraagt 100.000 m² en de stad Brussel subsidieert het maquettekarton voor een bedrag van 200 miljoen euro. De maquette is niet verplaatsbaar, telt 60.000 zitplaatsen en bevat naast winkels en kantoren ook een ondergrondse parking.

Mits de aanwezigheid van 2 voetbalteams kun je er volgens Ghelamco ook voetballen.