Qatar schaft buurtweg af om stadion te bouwen

door The Vremde Mirror

De internationale gemeenschap reageert verbijsterd en geschokt op de berichten uit Qatar. Met het WK voetbal van 2022 in het vooruitzicht schaft het emiraat een buurtweg af om een stadion te kunnen bouwen.

Zicht op buurtweg.

De FIFA distantieert zich bij monde van voorzitter Gianni Infantino van deze praktijk. ‘Je ziet het wel vaker. Landen die door corruptie een WK toegewezen krijgen, denken ineens dat ze alles mogen. Maar goed, het is de eerste keer dat Qatar in opspraak komt. Laten we het bij een waarschuwing houden.’

De feiten op een rijtje: Qatar schafte een door woestijnzand overspoelde buurtweg af die in onbruik was geraakt, zonder mogelijkheid om deze beslissing aan te vechten. ‘Gezien de feiten treedt de FIFA veel te laconiek op,’ vindt voetbalanalist Peter Vandenbempt. ‘Kent Qatar dan werkelijk geen scrupules? Hallo, het is wel een buurtweg. Het zijn geen Nepalese gastarbeiders.’

Ook Paul Gheysens reageert misprijzend: ‘Zo kan ik ook een stadion bouwen.’

De slaven die de stadions in Qatar bouwen dreigen hun werkzaamheden stop te zetten. ‘Dit kunnen we echt niet steunen. We zijn geen onmensen. Wie weet tot wat het Qatarese regime nog in staat is.’