Tanja (48) vindt alle dieren met een naam sympathiek

door The Vremde Mirror

Tanja (48) kan zich niet vereenzelvigen met dieren zonder naam. ‘Er zal wel een reden zijn waarom bepaalde dieren met een naam geboren worden en andere niet, denk ik dan.’

Wolf zonder naam. Niet sympathiek.

‘Heb je dat gelezen? Er zijn mensen die koe Hermien willen slachten. Hoe halen ze het in hun hoofd? Barbaren zijn het. En dan druk ik me nog genuanceerd uit.’

Dit wil niet zeggen dat Tanja uitsluitend vegetarisch eet. ‘Niets dat zo heerlijk smaakt als een biefstuk van een dom anoniem vet rund. Dieren met een naam komen niet op mijn bord. Weet je, ik heb ook zo mijn principes.’

‘Een dier wordt niet zomaar geboren met een naam. Dieren zonder naam willen niet geïdentificeerd worden. Wat hebben ze te verbergen? Schapen die doodgebeten worden door wolf Naya, ze zullen het ook wel een beetje verdiend hebben. Deze foto van Lea de leeuwin al gezien? Vorige week twee toeristen opgegeten. Toen heb ik toch een traantje weggepinkt van ontroering.’

Tanja vindt alle onvoorwaardelijke dierenvrienden hypocriet. ‘Ze denken dat alle dieren een waardige behandeling verdienen. Ik zeg: alleen de dieren met een naam die in de krant zielig in de lens staren. Tijd dat onze gutmenscherige beestenknuffelaars een keuze maken: tournedos met bearnaisesaus of elk rund een bestaan gunnen.’