Kevin De Bruyne stopt met voetballen: ‘Ik kan in de politiek meer verdienen’

door The Vremde Mirror

Kevin De Bruyne (26) stapt over van Manchester City naar de politiek. De voormalige Rode Duivel neemt zijn verantwoordelijkheid als kostwinner. ‘In de politiek kan ik meer verdienen.’

De Bruyne licht zijn keuze toe. ‘Geld is niet alles. Maar goed, ik moet aan de financiële toekomst van mijn gezin denken. Als ik echt voor het geld had gekozen, dan bleef ik ook voetballen. Maar ik doe niet graag dingen half goed. Mijn focus moet liggen op voltijds postjes cumuleren.’

‘Veel verandert er niet. Ik krijg nog altijd duizelingwekkende premies en ben ambitieus. Verkiezingen winnen is het doel. De Vlaamse verkiezingen, de federale verkiezingen en natuurlijk droom ik van de Europese verkiezingen.’

Naar welke partij De Bruyne verkast, is nog onduidelijk. ‘Ik sta open voor alle partijen. Mijn salaris is belangrijk. Het politieke aspect speelt ook een rol. Een partij aan de top interesseert me sneller dan een partij die vecht tegen de kiesdrempel. België is een goed land voor politici, maar ik sluit het buitenland evenmin uit. China spreekt me wel aan.’

Als politicus wil De Bruyne de exuberante lonen van topvoetballers aanpakken en de fiscale achterpoortjes in Luxemburg sluiten. ‘Leg dit maar eens uit aan de gewone man die moet knokken voor een hongerloon. Tijd dat iemand deze ronduit gortige praktijken aan banden legt.’

Advertentie