Wout van Aert nieuwste aanwinst Deliveroo

door The Vremde Mirror

Wout van Aert vult zijn overstap van het veld naar de weg concreet in. ‘Ik heb niks meer te winnen in het veldrijden, Deliveroo komt op het juiste moment.’

‘Ik was toe aan een echte uitdaging,’ biecht drievoudig wereldkampioen veldrijden Wout van Aert op. ‘Deliveroo biedt me de kans om me voluit op de weg te richten.’

‘Rijden voor Deliveroo is wel iets anders dan een uurtje door een wei ploeteren,’ stipt Van Aert aan. ‘Ik heb nog alles te bewijzen op de weg. Het is dus logisch dat ik onderaan de ladder begin, met niet het riantste salaris, maar ik krijg veel zelfstandigheid in de plaats.’

‘Maar goed, ik word betaald per prestatie. Mettertijd ga ik sneller fietsen. En meer verdienen, of verdere verplaatsingen moeten doen. Dat kan ook. Maar daar word ik ook weer beter van. Hierdoor ga ik meer verdienen, of verdere verplaatsingen moeten doen. Dat kan ook.’

‘Een stad als Antwerpen vereist meer behendigheid dan een modderpoel in Valkenburg, maar als ex-crosser zal mijn stuurvaardigheid in mijn voordeel spelen,’ gelooft Van Aert.

Dat velen zijn overstap naar Deliveroo afraden, prikkelt Van Aert. ‘Ik wil ze niet te eten geven die het uiteindelijk niet bleken aan te kunnen. Deliveroo wil nu eenmaal alles uit zijn mensen halen. Die ambitiezucht herken ik. Het bewijs dat dit een stap hogerop is.’