Berichten dat Facebook algoritme aanpast niet langer bovenaan

door The Vremde Mirror

Facebook past zijn algoritme aan: berichten van bedrijven dat Facebook het algoritme aanpast waardoor berichten van bedrijven naar de achtergrond verdwijnen, zullen slechts tegen betaling van de bedrijven zelf zichtbaar zijn.

Uw tijdlijn op Facebook gaat er binnenkort helemaal anders uitzien. Nu wordt die veelal gedomineerd door berichten van pagina’s van bedrijven, media en beroemdheden waarin uitgelegd wordt hoe hun berichten bovenaan uw tijdlijn komen te prijken.

Niet naar de zin van Facebook. Door de algoritmes aan te passen wil Facebook het accent verschuiven naar de betekenisvolle interacties van weleer: kettingberichten, fake news en de politieke inzichten van nonkel Guido.

‘Dit was niet wat ik voor ogen had, toen ik Facebook oprichtte,’ zucht Mark Zuckerberg. ‘Facebook dreigt te verworden tot een opbod van commerciële ratten zonder dat ik iets verdien hieraan of me als filantroop kan profileren.’

Hoe kunnen we deze berichten tussentijds negeren? ‘Wel, dat is vrij eenvoudig. Like de pagina van The Vremde Mirror, ga naar ‘volgend’ en kies voor ‘als eerste weergeven’. Berichten van The Vremde Mirror zullen dan bovenaan verschijnen. Doe dit voor het te laat is,’ waarschuwt Zuckerberg.

En geeft Mark Zuckerberg toe: ‘Ik heb de functie zelf pas ontdekt, toen Facebook op zijn Facebookpagina tipte hoe Facebook bovenaan je tijdlijn blijft verschijnen. Echt handig.’