Anderlecht koopt 2-0-zege KV Oostende tegen Anderlecht

door The Vremde Mirror

Gisteravond won KV Oostende met 2-0 van Anderlecht. KV Oostende aanvaardt het bod van Anderlecht op deze zege.

Met de transfer van de 2-0-overwinning zou 1 miljoen euro gemoeid zijn. Een record in de clubgeschiedenis. Nooit eerder ontving KV Oostende een hogere geldsom voor een zo eenvoudige thuiszege.

Leander Dendoncker (Anderlecht): ‘We hebben alles in het werk gesteld om niet gelijk te spelen, met één punt en het punt van Oostende schieten we niets op. Zelf zijn we niet in staat om van een grillige middenmoter te winnen, dus dan weet je al vroeg dat je moet vechten om roemloos ten onder te gaan. Opdracht volbracht.’

Aftredend voorzitter van KV Oostende Marc Coucke is tevreden dat de 2-0-zege naar Anderlecht verhuist. ‘Na 1 maart zal blijken dat we boven onze stand hebben geleefd de laatste jaren. We kunnen geld beter gebruiken dan punten. Het is zaak dat Oostende alle matchen wint en de resultaten doorverkoopt, zodat ik al mijn geïnvesteerde centen in de club kan recupereren.’

‘De onderhandelingen met de voorzitter van KV Oostende Marc Coucke verliepen vlot,’ aldus voorzitter van Anderlecht in spe Marc Coucke. ‘Joviale man. Anderlecht kan de punten goed gebruiken. Hij begreep dat zeer goed, wonderwel. Laat de verstandhouding tussen beide clubs altijd zo goed blijven.’