Epidemie op hoogtepunt: dit moet je weten over artikels over de griep

door The Vremde Mirror

Afgelopen week lazen naar schatting 432 op de 1.000 mensen een artikel over griep. Hiermee kent de griepartikelepidemie haar hoogtepunt. Wat kun je ertegen doen? Wij zetten alle tips op een rijtje.

De griepartikelepidemie breekt meestal in het griepseizoen uit, ook nu. Maar hoe weet je wanneer het griepseizoen bezig is? Wanneer krantensites uitbundig paniekerig berichten over de griep, dan is het zover.

Hoe herken je een griepartikel? Als je denkt: ik heb deze onzinnigheden vorig jaar al eens gelezen en het jaar daarvoor en het jaar daarvoor zelfs meerdere malen, dan heb je geheid prijs. Maar dan is het natuurlijk te laat. Let op met zelfdiagnose: het kan ook een doodgewoon opiniestuk zijn. Raadpleeg in dat geval te allen tijde je huisarts.

Kan ik me wapenen tegen artikels over de griep? Mijd zogenaamde nieuwssites. Eet gezond, gezond eten bereiden kost meer tijd waardoor de tijd ontbreekt om doelloos naar nieuwssites te surfen. En slaap voldoende. Wie slaapt, kan onmogelijk naar nieuwssites surfen.

Sla niet in paniek als je toch een griepartikel hebt gelezen. Er is geen gevaar, zolang je hiervoor niet midden op de E40 stopt. Het is alleen zonde van je tijd en voor je IQ. Vele mensen klagen achteraf over een leeg gevoel, houd daar rekening mee. Het zijn fabeltjes dat een griepartikel mannen harder treft dan vrouwen en dat je maar één griepartikel per winter kunt lezen.

Twijfel je of je zonet een artikel hebt gelezen over griep of over een banale verkoudheid? Ga naar je huisarts.

Een laatste tip? Besmet jezelf met griep. Dan ben je te futloos om griepartikels te lezen.