Schandaal breidt zich uit: vlees afkomstig van dieren

door The Vremde Mirror

Hebben we jaren, misschien wel decennia, vlees verorberd afkomstig van dieren? Bij een huiszoeking in Bastenaken werden er dode koeien, paarden en varkens aangetroffen die bedoeld waren voor menselijke consumptie. Het vleesbedrijf in kwestie is onmiddellijk gesloopt, uiteraard.

Dat er levende wezens worden afgemaakt om onze monden te voeden, hoewel er genoeg voedsel voor handen is, wordt beschouwd als de grootste schandvlek in de geschiedenis van de mensheid, eerdere en hedendaagse niet onverdienstelijke pogingen ten spijt.

Volgens de speurders betreft het geen op zichzelf staand incident, maar een grootschalige georkestreerde genocide van dieren. Dieren worden systematisch gedeporteerd naar een plaats waar ze geslacht worden om vervolgens als vlees op de markt te belanden.

De hamvraag nu: wie wist hiervan? Overheidsdiensten wijzen naar elkaar, slagers voelen zich bedrogen, de consument is verontwaardigd en Mia Doornaert rakelt een column uit 1997 (!) op waarin ze toen reeds de vleessector in verband bracht met dieren.

Het grootste slachtoffer zijn natuurlijk de vleeseters. Zij eten naar zich laat raden al gans hun leven onbewust vlees van dierlijke afkomst. Want bewust doe je zoiets niet, je bent een mens. Zij moeten met zichzelf nu in het reine komen. Konden onmogelijk weten dat om varkensvlees te bekomen er een varken dient gekeeld.