Milan (13) loopt Coopertest uit: matchfixing?

door The Vremde Mirror

Een nieuw schandaal dreigt een schaduw te werpen over de internationale sportwereld. Heeft Milan (13) op eigen kracht de Coopertest uitgelopen of moest hij van matchfixers?

‘Anders moet Milan al een halfuur nahijgen wanneer hij nog maar naar een trap kijkt, nu loopt hij op zijn dooie gemak de Coopertest uit. Ik beschuldig niemand van wat dan ook, ik stel alleen maar vast,’ aldus klasgenoot Dennis*.

Ook op sociale media regent het verontwaardigde reacties. ‘Lachwekkend dat iemand die leeft op een dieet van chips en cola de Coopertest kan uitlopen. We spreken wel over de Coopertest, niet over de Antwerp 10 miles.’

De verdachtmakingen zijn niet min: omdat de bookmakers Milan kansloos achtten, heeft het goksyndicaat Milan verleid om niet op te geven tijdens de Coopertest. Manipulatie, oordelen velen. Milan is hiertoe niet in staat en toch doet hij het.

Milan komt nog meer in opspraak. Volgens bronnen dicht bij het parket gokte hij op zijn eigen Coopertest. Hij dacht dat hij de Coopertest exact 12 minuten zou volhouden en dat kwam naderhand ook uit. Te toevallig volgens het parket dat een onderzoek opende.

Dubbele inkomsten dus voor Milan. Al wil hij dat sterk nuanceren. ‘Ik heb zwaar moeten investeren: mijn epo, testosteron en groeihormoon zelf moeten bekostigen. Dat schijnt iedereen te vergeten.’

* Dennis is een schuilnaam.