IS wil acteurs inzetten: ‘Het gaat niet over het rechtvaardigen van Tegen de Sterren op’

door The Vremde Mirror

Het terreurgezelschap IS zoekt dringend acteurs om strijd te leveren. ‘Acteurs kunnen in hun rol meermaals per dag sterven zonder dat ze er iets aan overhouden. Dat is wat we zoeken.’

‘Bent u uit uw familie gestoten omdat u nog nooit echt gewerkt heeft? U wilt eindelijk kunnen uitleggen wat u godganse dagen verricht? U wilt over de tongen gaan? U droomt ervan om Parijse cultuurliefhebbers van hun sokken te blazen? Scriptloos acteren schrikt u niet af? En nodeloos dood en verderf zaaien strookt met uw nihilistische denkbeelden? Kom dan bij IS.’

De oproep die specifiek is gericht aan acteurs lijkt op een promostunt, maar het is IS menens. ‘Het is niet om te choqueren. Het gaat niet over het rechtvaardigen van Tegen de Sterren op, Loslopend wild & gevogelte, FC De Kampioenen of Sven De Ridder. We willen weer oprukken in het Midden-Oosten en in West-Europese grootsteden uitpakken met pop-upvoorstellingen die men er nog lang zal heugen.’

‘Kennis van de Koran is sowieso niet nodig. Religie is ook onbelangrijk. Man of vrouw speelt geen rol. De acteurs moeten alleen willen sterven en onmiddellijk weer opstaan voor de goede zaak.’

En mooi meegenomen: acteurs kunnen na hun periode bij IS vrijwel zeker aan de slag bij NTGent.