‘Schuld van de sossen dat mijn incompetentie aan het licht komt’

door The Vremde Mirror

Minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) haalt snoeihard uit. ‘Mijn incompetentie valt niet langer te negeren. Je kunt je afvragen wat ik nog te zoeken heb als minister van Defensie. Allemaal de schuld van de sossen.’

‘Ja, ik moest van dit rapport afweten. Ik moest ernaar informeren. Logisch dat ik het dan liever in de doofpot zie verdwijnen, wanneer de resultaten me toch ter ore komen. Zeker als ze mij niet bekoren. Maar ik heb er niet voor gekozen dat er nu zo’n heibel is over dat rapport, dat is de schuld van de sossen. Ik had altijd mijn mond gehouden.’

‘De sossen doorprikken mijn leugens, ze hekelen mijn beleid en nooit is het goed. Wist ik niet van het rapport, ben ik de controle over het leger kwijt. Wist ik er wel van, hield ik cruciale informatie achter. Ze gedragen zich als een regeringspartner van N-VA.’

‘Hoewel zij in de oppositie zitten. Daar zit je toch ook niet zonder reden, denk ik dan. Weinig nederig om als oppositie een minister het vuur aan de schenen te leggen die rapporten onder de mat veegt of op zijn minst totaal incompetent is. Waarmee ben je dan bezig? Ik wil de sossen zelf weleens zien regeren, benieuwd hoe ze dan zouden piepen.’

‘Hadden de sossen gezwegen, parelde er nog altijd angstzweet op mijn voorhoofd. Uit nervositeit om een proefritje te maken in een nieuwe F16,’ verduidelijkt Vandeput.