Flexibooker Fleur (23) verwijdert Facebookaccount twee keer per week voor één dag

door The Vremde Mirror

Fleur (23) heeft de stap gezet. ‘Ja, ik ben sinds maandag Flexibooker. Dat wil zeggen dat ik mijn Facebookaccount verwijder voor op zijn minst één dag in de week.’

‘Zelf delete ik mijn account op maandagavond, activeer het 24 uur later weer, verwijder het nogmaals op woensdagavond en zit vanaf donderdagavond weer op Facebook tot en met maandagavond.’

Fleur ziet uitsluitend voordelen. ‘Facebookers doen voortdurend afstand van hun eigen ziel en zaligheid. Wie Flexibookt geeft zijn data prijs, maar ettelijke dagen in de week niet. Dat is het wezenlijke verschil.’

Stipt ze voorts aan: ‘Ik ga voor meer kwaliteit en minder voor kwantiteit. Toen ik nog geen Flexibooker was, was Facebook een evidentie. Ik vergat te genieten en gebruik te maken van de eindeloze mogelijkheden. Op de dagen dat ik nu op Facebook zit, ga ik meer updates van mijn actuele gemoedstoestand posten, politieke stellingnames liken en mijn huidige locatie delen.’

‘Het gaat vooral om bewustwording,’ vertelt Fleur. ‘Er is niet alleen Facebook. De tijden zijn veranderd en naast Facebook zijn er genoeg alternatieven om tegelijk je privacy en je tijd weg te gooien: Snapchat, Instagram, WhatsApp et cetera.’

‘We willen niets missen, maar tegelijk koketteren met onze kritische ingesteldheid en Facebook laten zien dat wij de controle hebben over ons leven. Dan is Flexibooken de toekomst,’ aldus Fleur.

CEO van Facebook Mark Zuckerberg ziet de trend en lanceert nu Flexibook. Dit nieuwe medium voor mensen die Facebook vaarwel hebben gezegd, heeft dezelfde vormgeving, instellingen, algemene voorwaarden en functies als Facebook zelf. Met als extra tool dat gebruikers er te zien krijgen wat hun voormalige Facebookvrienden posten op Facebook.