Trump stapt op na opiniestuk Björn Soenens

door The Vremde Mirror

Donald Trump treedt af als president van de Verenigde Staten. Directe aanleiding: een opiniestuk van Amerikawatcher Björn Soenens op VRT NWS. Of er veel verandert is de vraag: Trump heeft beloofd wel actief te blijven op Twitter.

Trump hield vanmiddag om 15.00 onze tijd zijn afscheidsrede. ‘Ik vond mezelf wel goed bezig. Niet te impulsief, altijd discreet en constructief, kortom alles wat te verwachten valt van een bekwaam wereldleider. Zo blijkt maar dat een mens onvoldoende in staat is om zichzelf eerlijk in te schatten.’

De voormalige president van Amerika dankt uitvoerig Björn Soenens. Die schreef voor VRT NWS een opiniestuk dat eigenlijk over Björn Soenens gaat getiteld Björn Soenens: ‘Björn Soenens ziet een bananenschil op straat en wat dit zegt over New York’. Soenens duidt Trump aan als grote schuldige.

Trump bevestigt dat dit opiniestuk hem aan het denken heeft gezet. ‘Soenens heeft mijn ogen geopend. Als president van Amerika denk je soms je alles te kunnen veroorloven. Ik was te veel met mezelf bezig. Soenens heeft dat doorprikt. Ik trek me voor onbepaalde tijd terug om aan mezelf te werken.’

Amerikawatcher Björn Soenens is niet onder de indruk. ‘De afscheidsrede van Trump ging vooral over Trump en nauwelijks over Björn Soenens, de held die de val van Trump eigenhandig veroorzaakte. Heeft hij eigenlijk wel iets geleerd?’