Lieke: ‘Mindfulness helpt me om te gaan met tijdgebrek door een hele dag aan mindfulness te doen’

door The Vremde Mirror

Lieke (32): ‘Twaalf uur per dag mindfulness zorgt voor tijdgebrek waardoor ik me vaak gestresseerd en opgejaagd voelde. Toen ontdekte ik mindfulness: een verademing.’

Drie jonge kinderen, een drukke job en tijdrovende hobby’s als mindfulness en meditatie zorgden ervoor dat Lieke weggleed uit zichzelf.

‘Ik was mezelf niet meer. De kinderen moesten naar school, ik op tijd naar mijn werk, maar eerst stond er een hele dag mindfulness op het programma om tot rust te komen. Dat bezorgde me ongelofelijk veel stress. Ik had geen tijd meer om een leven te leiden, terwijl ik zo veel wilde doen.’

‘Gelukkig ontdekte ik toen mindfulness,’ vertelt Lieke. ‘Mindfulness leerde me om weer in het moment zelf te leven. Waar ik vroeger dacht aan wat ik straks nog allemaal moet doen, denk ik nu: ‘Mijn voeten raken de aarde, voel de aarde, hoe voelt de aarde? Van moment tot moment, ademhaling na ademhaling.’

Maar niet in het weekend. ‘Dan neem ik een momentje voor mezelf. Lekker ontspannen. Dat heb ik moeten aanvaarden. Ik ben geen supermens.’