N-VA laat kostprijs Mohammeds berekenen

door The Vremde Mirror

N-VA wil in detail de kostprijs berekenen van iedere Mohammed wonend in België. ‘Het is niet onze intentie om mensen te viseren of te stigmatiseren. We willen gewoon weten hoeveel Mohammed kost.’

‘Meten is weten,’ stelt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken. ‘Het zou potsierlijk zijn om een studie te verrichten naar de kostprijs van migratie, die bestaan er in tienvoud. Een studie naar het kostenplaatje van Mohammed ontbreekt tot dusver. Het wordt vaak als taboe gezien, maar dat hoeft het niet te zijn. Als argument kan dat tellen.’

‘Links zal dit wel weer racistisch vinden, maar mijn enige zorg is om een emotionele discussie objectief te maken: verdwijnt er te veel poen van uw pensioen in de pocket van Mohammed?’

Wat betekent dit nu in de praktijk? ‘Alle Mohammeds worden uitgenodigd voor een functioneringsgesprek. Op basis daarvan stellen we een ranglijst op met bovenaan het minst onrendabele geval en onderaan het meest onrendabele. Sturen we de onderste helft het land uit of is dit het begin van een migratiebeleid op basis van voornaam? Dat zien we daarna wel.’

Francken sust: ‘Dat wil niet zeggen dat we mensen gaan verbieden hun kind Mohammed te noemen. Al kan het als bewijs van de gebrekkige integratie wel tellen dat zo weinig Mohammeds hun naam vrijwillig veranderen in Adelbrecht of Hippoliet.’

Als deze studie het gewenste effect sorteert, zal N-VA ook de kostprijs van Mohamed, Mohamad, Mohammad, Mo en Johan berekenen.