Lukt het Nainggolan om weer naast de WK-selectie te vallen? (spoiler: het ziet er voortreffelijk uit!)

door The Vremde Mirror

Straks weten we definitief of Radja Nainggolan het WK thuis mag volgen. Maar laten we niet om de hete brij draaien: de sterren staan gunstig.

Hoe doet hij het toch? Ja, het is nog niet bevestigd. En enig voorbehoud is gepast. Maar goed, eigenlijk weten we het wel. Nainggolan blijft thuis van het WK. Als certitude bij AS Roma, met dat palmares, als doelpuntenmaker in de halve finale van de Champions League. Gooien wij eenmalig onze objectiviteit van ons af en zeggen wij ronduit: hoedje af voor deze fenomenale prestatie!

Voetbaljournalist Peter Vandenbempt analyseert. ‘Dat is de grote klasse van Nainggolan. Almaar meer waarnemers schreven hem af om het WK te missen. Niet eens zo gek. Kijk naar zijn prestaties, er is geen enkele sportieve grond om Nainggolan thuis te laten. Maar zie wie er nu zijn twijfelaars lik op stuk geeft. Zo reageren alleen de allergrootsten.’

Is dit ook niet de verdienste van bondscoach Martinez? ‘Dat is te makkelijk. In 2014 was Wilmots bondscoach, hij weet naast de selectie te vallen ongeacht de situatie. Een niet-selectie moet je zelf afdwingen. Van De Bruyne of Hazard gaan we ook niet zeggen: de verdienste van de bondscoach dat ze naar het WK mogen. Wel, dit is een beloning voor jarenlang excentriek gedrag.’

Vandenbempt denkt niet dat dit het laatste WK is dat Nainggolan mist. ‘We zullen nog jaren geen genot aan hem beleven. In 2022 is Nainggolan 34. Dan is hij er gewoon weer niet bij.’