Nainggolan niet naar het WK: de 8 mogelijke reacties

door The Vremde Mirror

Radja Nainggolan mag niet naar het WK voetbal. U kunt uitsluitend op de volgende acht manieren reageren. Dat u het weet.

– U kiest voor zeker succes en deelt bijgevolg de populairste mening: ‘Radja moet altijd naar het WK, Wilmots buiten.’

– Een filosofisch-levensbeschouwelijke benadering geniet uw voorkeur. ‘Gelukkig dat we ons kunnen ergeren aan bijzaken als voetbal, maar ook de oorlog in Jemen driftig van commentaar kunnen voorzien. Let op, we zijn dat niet verplicht. De mogelijkheid is er. Kijk, nu lijkt het alsof de aarde rond Nainggolan draait. Volgende keer is het heus de beurt aan Jemen. Dat maakt onze samenleving zo superieur.’

– Het hoofdpersonage van uw volgende boek heet Radja. En de lange versie van uw boek gooit u op Twitter. Wij zijn reeds afgehaakt halfweg de eerste zin.

– U wenst het perspectief te bewaren. ‘Heeft iedereen eindelijk zijn zegje kunnen doen? Syrië, dat is pas erg. Over de neergeschoten Mawda nog gezwegen. Een verdwaalde kogel, het zal wel.’ In werkelijkheid is het meer dan tien jaar geleden dat u naar voetbal heeft gekeken, echter zwaar onder dwang, maar dat hoeft niemand te weten. U scoort uw likes bij andere voetbalhaters. Zeggen wij: meer zit er niet in.

– U houdt wel van een beetje recalcitrant gedrag. Daarom schrijft u ook consequent ‘recalcitrant’ en niet pakweg ‘tegendraads’. Uw redenering: ‘Je moet verdorie sterk in je schoenen staan om Nainggolan thuis te laten, dus Martinez is de beste bondscoach ooit.’ Niet dat u dit echt vindt. Maar u kijkt nu eenmaal neer op de elf miljoen bondscoaches die u vermoeid doen zuchten. Nee, dan liever een opinie die uniek is en waarmee u het verschil kunt maken. Ook dat telt.

– U start een campagne op om Radja Nainggolan alsnog op het WK te krijgen. U weet heel goed dat dit niet zal lukken, maar u heeft toch maar mooi alle aandacht.

– U vindt Nainggolan maar niets. Om zijn gedrag, zijn voorkomen, ja al die tatoeages. U snapt dat dit bekrompen overkomt, bovendien durft u zo’n populair figuur publiekelijk niet af te vallen, dus rest er niets anders dan u te verstoppen achter een loze spreuk: ‘Het geheel is meer dan de som van de delen’ of ‘Zet je team boven het individu’. Zoiets.

– De laatste optie: som alle mogelijke reacties op de niet-selectie van Nainggolan op en doe er lekker badinerend over. Oh, u bent zo verheven.