‘Wat ik vind van Israël en Palestina? Geen idee’

door The Vremde Mirror

In onze nieuwe weekendrubriek ‘Geen idee’ praat een willekeurig iemand u bij over een verdomd complexe en actuele kwestie. Vandaag is dat Lise (28) die niets te zeggen heeft over het conflict tussen Israël en Palestina.

Ja, Lise. Jij hebt geen idee over de kwestie Israël-Palestina? Of zijn we mis?

‘Nee, klopt volledig. Ik vind er eigenlijk niet veel van. Ik heb er weleens over gelezen, maar wie niet? Dat maakt van mij niet meteen een expert ter zake. Om dan hierover een standpunt in te nemen, publiekelijk, dat gaat me toch wat te ver. Het zou ook wat zijn mocht alleman dat doen. Haha ja, stel je voor. Gesteld dat ik er toch een mening over zou hebben, gesteld hé, denk ik niet dat er iemand waar ook ter wereld op mijn opinie zit te wachten. Of misschien wel. Geen idee eigenlijk. Los daarvan is het natuurlijk schandalig hoe Israël burgers behandelt en hoe de rest van de wereld haast vergoelijkend toekijkt.’