Later als Hans (7) groot is, wordt hij CEO van een ethisch bedrijf dat kinderen volstouwt met rommel

door The Vremde Mirror

‘Veel te zoute chips, asbestkoekjes en mensonterend slechte televisieprogramma’s. Dat ga ik als CEO van mijn bedrijf later kinderen door de strot rammen.’ De kleine Hans (7) ziet het groots. ‘Noteren jullie dat goed, mijn bedrijf zal ook ethiek hoog in het vaandel dragen.’

© Wikimedia Commons

Wat Hans nog wil verkopen aan kinderen? ‘Noem maar op. Frisdrank, energiedrankjes, alle soorten snoep, Nederlandstalige muziek, sessies bij de psycholoog uitgedost als een kleurrijk figuurtje, alcohol, kindersigaretten, desnoods charcuterie. De mogelijkheden zijn eindeloos.’

Op het eerste gezicht is niet alles even geschikt voor kinderen. ‘Maar dat maakt allemaal niet uit, want mijn bedrijf is ethisch. Maar als het niet ethisch is, dan hangt er toch een geurtje aan van kattenbraaksel met Samsonworst in. Daarom zal mijn bedrijf ethisch zijn. Normen, waarden en extra zoete cola met een leuk tekeningetje op de verpakking. Perfect.’

Waarom kinderen? ‘Het makkelijkste doelwit natuurlijk. Zie naar mezelf. Ik moet maar aan mama’s jas hangen om iets te krijgen. Papa moet dat niet proberen. Kijk, ik doe dit niet om rijk te worden, maar omdat er economische wetmatigheden zijn.’

Heeft hij dan geen probleem met sigaretten? ‘Ik herhaal: mijn bedrijf zal ethisch zijn en uitpakken met een gevarieerd aanbod voor kinderen. Heb je dan liever een musical met Jelle Cleymans?’