Facebook smeekt Lea om te blijven

door The Vremde Mirror

De Facebookcampagne om Lea (24) op Facebook te houden, valt niet in dovemansoren. Zij plant volgende week haar terugkeer. ‘Ik wist niet dat ik zo gemist zou worden.’

Vorige week dinsdag verwijderde Lea haar Facebookaccount. ‘Het is nooit mijn intentie geweest mensen te kwetsen, maar dat had ik kennelijk verkeerd ingeschat.’

‘Vervolgens kreeg ik mails of ik zeker was. Eerst dacht ik: het is al goed, groot bedrijf dat leeft van advertentie-inkomsten. Maar dan werden de mails persoonlijker. Tim, Elke, Albrecht, Giovanni en Virginie hebben al een tijdje niets van je gehoord. Ik vond het een beetje zielig, maar ik moest mijn mening al snel herzien.’

‘Vrijdag kreeg ik een mail van Facebook dat het toch eenzaam is om zonder Facebook koffie te drinken, terwijl ik op dat moment in een koffietent zat en me eenzaam voelde. Toen wist ik: Facebook zit echt met me in.’

‘En dan begin je te twijfelen of je wel de juiste beslissing hebt genomen,’ erkent Lea. ‘Zeker toen Mark Zuckerberg me met mails ging bestoken, dat ik dacht, zo goed kennen we elkaar toch niet? Ik was mis: hij wist zelfs op wie ik heimelijk verliefd ben en kende mijn zoekgeschiedenis.’

Waarom Lea initieel Facebook verliet? ‘Ik had geen inspiratie voor een opiniestuk en om mijn privacy. Je hoorde er kwalijke dingen over. Maar ik weet nu: ten onrechte.’