Voetbaltape Vincent Kompany uitgelekt

door The Vremde Mirror

In de Belgische media is er heisa ontstaan over een filmpje met Vincent Kompany in een hoofdrol. In het filmpje voetbalt hij. Het aantal keer dat hij tegen een bal trapt is nog net te tellen. Twee keer.

© Wikimedia Commons

De tape dook op tijdens een opruimactie in een vochtige kelder. ‘Ik gok van de vorige bewoners,’ aldus François (63) die de tape ontdekte en zijn vondst ter beschikking stelt van het Brussels Museum voor Historisch Erfgoed.

Over de authenticiteit van de tape valt niet te redetwisten. Op de beelden is duidelijk te zien hoe Vincent Kompany tegen een bal trapt. Hoewel de tape maar vijf seconden duurt en Kompany na de tweede baltoets zwaar geblesseerd het veld verlaat, is het beeld van een voetballende Kompany wel gevormd.

Voetbaljournalist Peter Vandenbempt beaamt. ‘Heftige beelden die Kompany nog lang zullen achtervolgen. Want wie had gedacht dat deze Brusselse volksheld zou voetballen? Ik denk niemand. En aan de piekfijne controle van die eerste bal te zien, was het niet de eerste maal dat hij voetbalde of hij moet een zeldzaam talent zijn, maar dat is natuurlijk speculatie.’

Het schandaal is groot. Vincent Kompany wenste slechts kort te reageren. ‘Beelden van minstens tien jaar oud.’