Is het gemakkelijk om John Crombez te foppen? Wij deden de test!

door The Vremde Mirror

Hoe zit het met de kritische zin van de voorzitter van oppositiepartij sp.a John Crombez? Dat wilden wij weten.

© Wikimedia Commons

Hoe gingen we te werk? We huurden een generaal in om vormelijke fouten te stoppen in zogezegd vertrouwelijke mails. Vroeg die kennelijk bezorgd: ‘Hoe komen jullie aan die mails?’ Uit onze duim gezogen natuurlijk. ‘Oef, ik dacht al echt dat ze echt waren.’ Om maar te zeggen: zo goed waren onze mails dus.

Vervolgens stuurden we de e-mails waarvoor Crombez een moord zou begaan op naar Crombez. En dan maar wachten. Nee, eigenlijk totaal niet. We hadden maar net op ‘send’ gedrukt of Crombez had inderhaast al een persconferentie belegd om het ontslag van minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) te eisen.

Grap met andere woorden geslaagd. Toen we hem meedeelden dat hij slachtoffer is van onze grap, bleef hij star volhouden dat de inhoud van de mails accuraat is. Kan wel zijn, John. Maar de mails zijn vals. ‘Kun je nu wel zeggen. Denk je nu echt dat ik dat geloof? Dat dit afdoen als grap geen wanhoopsdaad van het kabinet van Vandeput is? Zie ik er zo goedgelovig en onbekwaam uit?’

Volgende week doen we Defensieminister Steven Vandeput geloven dat België nieuwe gevechtsvliegtuigen nodig heeft. Tot dan!