Tennisser helemaal de kluts kwijt: ballenjongen gooit maar 8 (in plaats van 9) ballen naar hem toe

door The Vremde Mirror

Controverse op Roland Garros. Een ballenjongen wierp maar 8 ballen naar een tennisser toen die wilde opslaan, terwijl die er 9 had gewild. De ballenjongen is uit het toernooi gezet op grond van onredelijke psychologische marteling.

© Wikimedia Commons

Beschrijven we het tafereel. De tennisser zit op zijn stoel, neemt een slok van zijn witte sportdrank, knikt driemaal naar zijn coach, neemt twee slokken van zijn gele sportdrank, knikt tweemaal naar zijn coach, neemt drie slokken water aangelengd met goudpoeder, knikt een keer naar zijn matchfixer, zet het flesje met witte sportdrank aan de linkerzijde van zijn stoel, de gele sportdrank aan de rechterzijde en het water op de denkbeeldige bissectrice die loopt tussen zijn twee voeten die mochten ze elkaar raken een loodrechte hoek vormen, springt recht waarbij beide voeten op exact hetzelfde moment zich van de grond afstoten, neemt een handdoek aan, gooit die over zijn linkerschouder, over zijn rechterschouder, gooit die ongevouwen weg, raakt met de hak van zijn rechterschoen de punt van zijn linkerschoen aan, raakt met de hak van zijn linkerschoen de punt van zijn rechterschoen aan, wrijft met zijn rechterhand een denkbeeldige zweetdruppel weg op de linkerhelft zijn voorhoofd, wrijft met zijn linkerhand een denkbeeldige zweetdruppel weg op de rechterhelft van zijn voorhoofd, blaast vijfmaal, springt viermaal ter plaatse, maakt drie salto’s, telt het aantal snaren van zijn tennisracket en vermenigvuldigt dat getal met twee, kust eenmaal de grond, wrijft met zijn linkerhand gemalen baksteen van zijn mond, vervolgens met zijn rechterknie, linkerknie en rechterhand, veegt met een houten bezem de achterlijn schoon zonder die zelf te raken, legt zijn neusharen goed, tikt met zijn raket tweemaal op de linker- en rechterschouder van een ballenjongen, die hem hierop acht ballen toewerpt die de tennisser op zijn racket legt en stuk voor stuk keurt door er vluchtig naar te kijken.

Acht ballen? Waar is de negende bal? De tennisser begint eerst te tieren, dan zachtjes te huilen. De ballenjongen heeft een negende bal gevonden. Nee, nu is het te laat. De tennisser gaat naar zijn stoel, neemt een slok van zijn witte sportdrank, knikt driemaal naar zijn coach, neemt twee slokken van zijn gele sportdrank, knikt tweemaal naar zijn coach, neemt drie slokken water aangelengd met goudpoeder, knikt een keer naar zijn matchfixer, zet het flesje met witte sportdrank aan de linkerzijde van zijn stoel, de gele sportdrank aan de rechterzijde en het water op de denkbeeldige bissectrice die loopt tussen zijn twee voeten die mochten ze elkaar raken een loodrechte hoek vormen, springt recht waarbij beide voeten op exact hetzelfde moment zich van de grond afstoten, neemt een handdoek aan, gooit die over zijn linkerschouder, over zijn rechterschouder, gooit die ongevouwen weg, raakt met de hak van zijn rechterschoen de punt van zijn linkerschoen aan, raakt met de hak van zijn linkerschoen de punt van zijn rechterschoen aan, wrijft met zijn rechterhand een denkbeeldige zweetdruppel weg op de linkerhelft zijn voorhoofd, wrijft met zijn linkerhand een denkbeeldige zweetdruppel weg op de rechterhelft van zijn voorhoofd, blaast vijfmaal, springt viermaal ter plaatse, maakt drie salto’s, telt het aantal snaren van zijn tennisracket en vermenigvuldigt dat getal met twee, kust eenmaal de grond, wrijft met zijn linkerhand gemalen baksteen van zijn mond, vervolgens met zijn rechterknie, linkerknie en rechterhand, veegt met een houten bezem de achterlijn schoon zonder die zelf te raken, legt zijn neusharen goed, tikt met zijn raket tweemaal op de linker- en rechterschouder van een ballenjongen, die hem hierop negen ballen toewerpt die de tennisser op zijn racket legt en stuk voor stuk keurt door er vluchtig naar te kijken. De tennisser neemt de beste bal vast, steekt één bal in zijn broekzak en laat de zeven andere ballen achteloos op de grond vallen.

Hij is helemaal klaar om 21 keer (in 3 blokken van 7 keer) de bal te laten stuiteren en te serveren in het net.