Jommeke: ‘Voor de sportieve uitdaging naar China’

door The Vremde Mirror

Nu hij naar China trekt, krijgt Jommeke de wind van voren. Hij zou volgens criticasters zwichten voor het grote geld ten koste van zijn loopbaan als veelbelovend stripfiguurtje. Jommeke zelf laat optekenen dat de sportieve uitdaging de doorslag gaf.

© Wikimedia Commons

‘Het buitenland heeft me altijd al aangesproken,’ aldus Jommeke. ‘Het is de beste keuze voor mij en ons moeder die een nieuwe wasmachine wil.’

‘In Zonnedorp evolueerde ik al zestig jaar niet meer. Versta me niet verkeerd, ik zal Zonnedorp altijd in mijn hart dragen. Ik weet vanwaar ik kom, ik ben in al die jaren geen haar veranderd en ik heb nog steeds dezelfde vrienden als zestig jaar geleden. Maar ik leef niet in een ivoren toren: het is tijd voor iets nieuws.’

De kritiek, in het bijzonder die van Anatool dat hij een gewetenloze geldwolf is, begrijpt hij niet. Dat hij nog een kind is en later nog alle tijd heeft om naar China te verkassen evenmin. ‘Een verkeerde beweging van mijn tekenaar en ik ben er geweest. Het is nu dat ik deze kans moet grijpen.’

In zijn eerste avontuur gaat Jommeke jagen op een voetbal. ‘Dat is hoofdzakelijk mijn taak als verdedigende middenvelder.’