Held: Barry zit 18 uur aan een stuk in zijn zetel

door The Vremde Mirror

Barry (22), in het dagelijkse leven werkloos, verbeterde gisteren zijn persoonlijk record onafgebroken in zijn zetel zitten. Herbeleef hieronder wat hij voor elkaar kreeg.

Barry (links)

Maar liefst 18 uur hield Barry het vol in zijn zetel. ‘Een voorlopig orgelpunt van mijn periode van langdurige werkloosheid,’ aldus Barry.

Gekkenwerk beseft ook Barry. ‘De meeste mensen houden het een uur, hoogstens twee uur, uit en dan bekruipt er hen al een schuldgevoel omdat ze niets aan het doen zijn. Het vergt uren en uren training en sociaal isolement om je hiertegen te wapenen.’

Barry beschrijft de jaren van opoffering die voorafgingen. ‘Uitnodigingen van de VDAB sloeg ik in de wind, om te kunnen trainen. Zo raakte ik mijn uitkering kwijt. Dit is mijn antwoord aan de VDAB. Ik heb ze niet nodig om het te maken in het leven.’

‘Natuurlijk heb ik aan opgeven gedacht. Na tien uur kreeg ik het moeilijk. Maar dankzij mijn mentale weerbaarheid en mama die met chips en cola kwam aandraven, bleef ik toch stug in mijn zetel zitten.’

Barry’s mama vindt het exploot van zoonlief waanzinnig. ‘Ik heb gezien wat hij ervoor heeft gedaan en gelaten. Soms dacht ik: ‘Barry, neem je leven nu eens in handen. Ga met de hond wandelen.’ Nu weet ik: in zijn achterhoofd zat altijd dat ene hogere doel.’

Of Barry al aan een volgende recordpoging denkt? ‘Nu even niet. Laat me eerst een paar weken rustig bijkomen in mijn zetel en genieten van dit record.’