Lukaku scoort tweemaal, redt een kind uit een brand en financiert een weeshuis, maar die balaanname

door The Vremde Mirror

Niet dat we hem persoonlijk kennen of zo, maar laat dat geen belet vormen een oordeel te vellen over Romelu Lukaku.

Romelu Lukaku. Vriendelijke gast. Sleurt een peuter uit een brand. Financiert voor die peuter een weeshuis. Investeert in kankeronderzoek. Schrijft geen opiniestukken. Gelooft dat er in elke mens, zelfs in Belgische fans, iets goeds zit. Zet netjes de muziek zachter als de politie hem dat vijfmaal vraagt. Maakt geen dt-fouten, of wel, wat maakt het uit? Denkt aan zijn lieve moeder, als hij scoort en als hij wat anders doet zoals peuters uit een brand sleuren, weeshuizen financieren of kanker uitroeien. Parkeert zijn wagen niet op de stoep. Voorts is Lukaku het gezicht van een campagne om kinderen groenten te laten eten uitgezonderd spinazie, want dat lust hij zelf niet. Is hij gekant tegen spiegelhoesjes. En is hij pleitbezorger om het spel stil te leggen tot de livestream van Sporza weer werkt. En zie daar, dat moet ook lukken, hij springt voor een hoogzwangere vrouw en haar driejarige dochter die blindelings de straat oversteken, net wanneer er een vrachtwagen komt aangeraasd. Hij acht de moeder niet verantwoordelijk dat zij en haar kind maar net aan de dood zijn ontsnapt, brult dat in elk geval niet in haar gezicht, maar vraagt beleefd of ze niet te hard geschrokken is omdat hij beseft dat de vrouw dit niet opzettelijk deed, maar door een moeilijke periode gaat. En inderdaad, de vrouw getroffen door financiële en persoonlijke problemen van velerlei aard (sorry, privé) stort haar hart uit bij Lukaku die ruim de tijd neemt om te luisteren. Hij scoort ook soms, zoals tegen Panama zelfs tweemaal. Maar die balaanname, jongens toch. Wat een ellende. 3/10.