Reaguurder: ‘Dt-fouten deel van onze cultuur’

door The Vremde Mirror

Volgens Kristien Hemmerechts zullen we ooit ‘hij word’ schrijven in plaats van ‘hij wordt’. Reaguurders reageren woedend. ‘Dt-fouten maken zit in ons DNA. Dit pakken ze ons niet af.’

© Wikimedia Commons

Zuur Beertje (niet zijn echte naam op fora) is razend. ‘De linkse politiek-correcte elite bestaande uit universitaire types wil onze hele beschaving kapot. Als we al geen fouten mogen maken tegen onze eigen taal? Wat kan er dan op den duur nog wel?’

‘We kunnen nu wel au schrijven waar ou hoort. Nog meer spaties voor uitroeptekens plaatsen. Maar of dat hetzelfde effect heeft? Men wil ons monddood maken.’

Zuur Beertje bevroedt een verborgen politieke agenda. ‘Veel mensen van ginderachter hebben moeite met de dt-regel en willen die onder de knie krijgen. Een totaal gebrek aan respect. Dat ze zich eens aanpassen aan ons. Wij moeten niet ineens juist gaan schrijven. Dat zit niet in onze cultuur.’