Gênant: Dries Mertens kan niet op cliché komen en geeft dan maar een oprecht antwoord

door The Vremde Mirror

Een gênant moment tijdens een persmoment bij de Rode Duivels. Dries Mertens zocht vergeefs naar de juiste clichés om zijn emoties te uiten, maar faalde en zei dingen die hij meent.

Wat pijnlijk altijd. Voetballers die door de mand vallen als ze een cliché zoeken. Initieel was er geen vuiltje aan de lucht. ‘Er zijn geen kleine ploegen op dit WK. Daarom is het een WK. We moeten wedstrijd per wedstrijd bekijken. Aan het eind van de dag gaat het om de drie punten. Of ik nu scoor of niet, dat maakt niet uit. Het draait om de ploeg.’

‘De match tegen Panama was er één met twee gezichten. We vergaten te voetballen. Maar goed, als daar de bal erin gaat, krijg je een heel andere wedstrijd. De bal… De bal is… Hoe zeggen ze dat nu ook alweer? Help me eens.’

Een paniekerige Mertens vraagt de journalisten om hem aan te vullen. ‘Een noodzakelijk object gedurende een voetbalmatch,’ vult een journalist aan. Niet wat hij wil zeggen. Hij probeert nog een keer. ‘Een wedstrijd telt…’ Een wedstrijd kan niet tellen, Dries.

Mertens zucht. ‘Dit hele WK kan me geen ruk schelen. Ik was liever thuisgebleven. Een beetje uitrusten en tijd spenderen met vrienden en familie. Een WK met landenteams is niet meer van deze tijd. Ik word betaald door mijn club. En we poetsen hier voor niets het blazoen op van een gewetenloze despoot. Toch van de gekke als je erover nadenkt?’

Verveeld kijken de journalisten hem aan. ‘Komaan Dries, concentreer je. De bal is…’