Man zit op Twitter en is nog altijd geen nieuws

door The Vremde Mirror

De teleurstelling was groot toen Thierry gisterochtend de krant doorbladerde en zichzelf niet aantrof. Nochtans had hij daags voordien een Twitteraccount aangemaakt.

‘Ik begrijp er niks van,’ zucht Thierry. ‘Ik deed volgens de algemene voorwaarden alles goed: me registreren, mijn wachtwoord bevestigen en inloggen.’

Thierry reconstrueert een bewogen avond. ‘Toen ik na een uur nog niet door media werd gecontacteerd, begon ik onraad te ruiken. Dus gecontroleerd of ik alles juist heb gedaan. Dat bleek zo. Ik had mijn account in de late avond aangemaakt, dat zal de reden wel zijn. Gaan slapen, gsm uitgezet om niet door journalisten wakker gebeld te worden, opstaan en tot de vaststelling komen: niets. Geen gemiste sms’en, niets in de krant.’

Twitter zit verveeld met deze zaak en excuseert zich bij Thierry. ‘Soms zit er vertraging van enkele uren op, maar langer dan een dag duurt het vrijwel nooit eer iemand de media haalt.’

Rosa Philips heeft iets gelijkaardigs beleefd. ‘Ik zit een week op Twitter, tien pagina’s in Knack en dat is het. Zelfs geen Terzake of extra uitzending van De Afspraak. Ik hengel nochtans als een vierjarig kind naar aandacht, wat op zijn minst een opiniestuk in De Morgen moet opleveren. In normale omstandigheden een bijna dagelijkse column in Het Laatste Nieuws.’

Thierry zit morgenavond in Terzake om over deze nalatigheid van Twitter te praten.