De 5 Belgische sporthelden van deze zomer

door The Vremde Mirror

Belgische atleten in verschillende disciplines hebben de afgelopen maanden een hoop medailles veroverd. Die weelde hebben we te danken aan 5 mensen in het bijzonder. Een woord van dank.

© Wikimedia Commons

Didier Reynders

Altijd gul met complimenten, cijfert zich volledig weg op groepsfoto’s. Mag er niet aan denken om met andermans eer te gaan lopen. Het wordt niet vaak gezegd: klasse Didier!

Philippe Muyters

Zonder zijn onbestaand vertrouwen in Koen Naert en zijn onvoorwaardelijk veto om Naert te steunen, was Naert nooit naar Wallonië gegaan. Met steun was hij in Vlaanderen gebleven en dan werd hij nooit Europees kampioen. En denkt u dat Muyters hiervoor op een bedankje kan rekenen? Nee hoor, zot van glorie en ondankbaar zijn die topsporters. Zeggen wij het wel: dank Philippe!

Didier Reynders

Hebben we de verdiensten van Didier Reynders in feite al opgesomd? Je mag er niet aan denken hoeveel medailles België zonder hem had behaald. Gelukkig is Didier er altijd en overal. We vinden eerlijk gezegd de woorden niet om uit te drukken hoe schatplichtig de Belgische sport aan hem is. Didier, wij appreciëren dat.

Didier Reynders

Nee, serieus. Dit kan niet vaak genoeg herhaald worden. Merci Didier!

Mia Doornaert

Dat spreekt voor zich. We zouden een geforceerde woordspeling erbij kunnen slepen, Door-Naert, maar zelfs dat is niet nodig. Mia, bedankt.