Is blijven ademen noodzakelijk? Mama van Rune en Fee in debat met wetenschapper

door The Vremde Mirror

Al weken voeren ze in de media een heftige strijd. De mama van Rune en Fee gelooft dat ademen schadelijk is. Wetenschappers zeggen dat ademen een noodzaak is om te blijven leven. Vanavond in Terzake: een wetenschapper in debat met de mama van Rune en Fee.

© Wikimedia Commons

Wie moeten we nu geloven? Alle wetenschappers of de mama van Rune en Fee? Niet evident om uit te maken. Laten we de standpunten van beide partijen op een rij zetten.

De mama van Rune en Fee las op Facebook dat de lucht die we inademen vergeven is van roetdeeltjes, fijn stof en nog meer vuiligheid. En dat de lucht voor het grootste deel uit stikstof bestaat. ‘Stik-stof. De naam zegt het zelf. Dit is niet normaal meer,’ werpt de mama van Rune en Fee op.

Alle wetenschappers zeggen dat mensen zuurstof nodig hebben om in leven te blijven.

De mama van Rune en Fee zegt hierover: ‘Daar zeg je het. Alle wetenschappers. Is er dan geen ééntje die kritisch durft te zijn? Natuurlijk niet. Zo bevooroordeeld. Bang om een andere mening te hebben, bang om uit het clubje verstoten te worden. En hoeveel zouden ze van de big pharma krijgen?’

‘Ik verloor mijn vertrouwen in de wetenschap definitief toen Rune gevaccineerd werd en geen autisme kreeg,’ legt ze haar scepticisme uit.

De mama van Rune en Fee is met andere woorden ervan overtuigd dat blijven ademen dom is. ‘Ongelofelijk hoeveel mensen blijven ademen en hun gezondheid op het spel zetten. Rune en Fee genieten daarom een zuurstofvrije opvoeding. Alleen binnenskamers mogen ze ademen, zij het alleen wanneer mama of papa aanwezig zijn.’

Laatste ontwikkeling: de mama van Rune en Fee is opgenomen in het ziekenhuis nadat ze het bewustzijn verloor. Onduidelijk of het debat nog kan doorgaan.